Systemback

systembackHerstel uw Linux systeem om in vorige status.

Systemback is een open source, systeem backup en restore applicatie. Met behulp Systemback, kunnen we gemakkelijk back-ups van het systeem en de gebruikers configuratiebestanden. In geval van problemen, kunnen we gemakkelijk de vorige toestand van het systeem herstellen. Er zijn extra functies zoals systeem kopiëren, installatie en Live-systeem creëren.

Functies

Systemback bevat de volgende functies:

  • Systeemback-up
  • Systeem te herstellen
  • System kopie
  • Systeem te installeren
  • Live-systeem te creëren
  • Systeem te herstellen
  • Systeem upgrade

Installeer Systemback Op Ubuntu 14.04 en eerdere versies

Momenteel Systemback is alleen beschikbaar voor Ubuntu gebaseerde systemen. Op Ubuntu en het is derivaten, kunnen we gemakkelijk installeren via PPA. Voer de volgende opdracht sequenties Systemback installeren op uw Ubuntu-systeem

sudo add-apt-repository ppa: nemh / systemback

sudo apt-get update

sudo apt-get install systemback

 

Gebruik

Maak een systeemherstelpunt:

Na het installeren van het, lanceren Systemback app hetzij van Dash of Menu.

De standaard Systemback belangrijkste interface zal uitzien zoals hieronder.

 

In eerste instantie is er geen systeem herstelpunt. Dus, laten we een nieuw systeemherstelpunt door te klikken op de nieuwe Create -knop die is gevonden onder de Point Operations afdeling.

Nu zal de Systemback een nieuw herstelpunt voor uw systeem te creëren.

Na het maken van het herstelpunt, zal de back-up worden opgeslagen in de / home / systemback / map. U kunt de locatie van de opslag directory optie op de rechter bovenhoek van het Systemback hoofdvenster. Ook zal het succesvol aangemaakt systeemherstelpunten worden getoond op de linkerbovenhoek van de belangrijkste interface.

Het systeem herstellen naar de vorige status:

Het herstellen naar de vorige status is net zo eenvoudig als het maken van herstelpunt. Open het Systemback hoofdvenster, selecteert u een van de systeem herstelpunt maken en klik op de knop Systeemherstel onder het functiemenu .

U wordt gevraagd of u alleen een volledig herstel, systeembestanden te herstellen, of gewoon gebruiker (s) configuratiebestanden doen. Selecteer de optie dienovereenkomstig en druk op de Next knop.

Klik ten slotte op de knop Start om uw systeem te herstellen naar de vorige werkende staat.

System Copy:

Met behulp van System Copy-functie, kunnen we gemakkelijk de bestanden te kopiëren van de ene partitie naar de andere en vice versa. Gebruik deze functie met de nodige voorzichtigheid. Else, word je afgesloten met verlies van gegevens.

Systeem te installeren:

Deze optie laat u een nieuwe gebruiker met een wachtwoord van uw keuze te maken. Ook kunt u uw systeem root-gebruiker wachtwoord wijzigen als u wilt.

Live-systeem te creëren:

Dit is een van de leuke en opvallende kenmerk van Systemback. In tegenstelling tot andere systeem back-up en hulpmiddelen te herstellen, zal Systemback laat u een live CD / DVD van uw huidige systeem met of zonder dat de gebruikers data bestanden te creëren. Later kunt u deze Live CD / DVD te gebruiken op andere systeem, ook kunt u deze installeren als je wilt.

Na het maken van live systeem, te converteren naar ISO, en start de ISO met behulp van CD / DVD of USB-stick.

Reparatie van het Systeem:

Zoals Systeemherstel, zal deze optie u helpen om uw Linux-desktop vast te stellen in geval van problemen. Gebruik deze optie niet aan, tenzij je weet wat je doet.

System Upgrade:

Met deze optie kunt u uw Linux-systeem te upgraden naar de meest recente versie.

Exclusief:

Als u niet wilt dat een bestand of map in je herstelpunten kunt u deze functie gebruiken.

Het verwijderen Systemback

Als u niet tevreden, of heeft noodzaak niet om het op uw systeem, kunt u deze software verwijderen zoals hieronder getoond. Maar, denk ik, deze tool zal zeker een nuttig instrument in je arsenaal.

sudo apt-get purge systemback

Voor mij is Systemback het goede werk doet als het geadverteerd, en heeft veel extra functies onder andere systeem backup en gereedschappen te herstellen. Probeer het eens, je zult niet teleurgesteld worden.

Veel succes.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *