Support aantal Ubuntu-versies gehalveerd.

De Technical Board van Ubuntu heeft besloten de support periode voor ‘regular’ Ubuntu Linux releases met de helft te verminderen, van 18 naar 9 maanden. De Long Term Releases (LTS) behouden de volle vijf jaar ondersteuning.

Het nieuwe beleid gaat in april in, bij de vrijgave van Ubuntu versie 13.04, die de codenaam Raring Ringtail draagt. De Ubuntu Linux-distributie verschijnt in twee soorten, ‘regular’ en ‘Long Term’. De regular releases zijn te beschouwen als kleine releases. Deze kleine releases hebben volgens de board genoeg aan 9 maanden ondersteuning.

De halvering van de support periode is voor sommige gebruikers slecht nieuws. Die kunnen overstappen op de LTS-versie als ze van langer support verzekerd willen zijn, en dat is mogelijk de rationale achter de beslissing van de board.

Laat commentaar achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *